Gamle rødder – nye skud

Roser 4

Mit  haveklunseri er skudt i gang igen i år. Ligesom møbler og andre ting med en historie, elsker jeg planter, der har en fortid endnu højere, end dem jeg kan hente på planteskolen. roser6 Planter med en fortid får en ny chance i min have. Den tanke kan jeg godt lide. Det er altid spændende at se, om de sætter nye skud og har overlevet flytningen.roser7 Den anden dag var jeg en tur i Århus – byen hvor mine egne rødder ligger – og hente en masse roser og blomsterbuske samt et lille kastanjetræ og en kæmpelilje hos en gammel gymnasiekammerat.

roser8Roser5Foråret slog for alvor rod i mig, da jeg kørte hjem med bilen fuld af rødder og duften af nyopgravet jord i strålende solskin.

Roser2
Min mor hjalp mig med at plante de hjembragte buske, og Anna hjalp med at vande.

Roser1Planter er ligesom mennesker. Hvis de ikke er døde, fortjener de en chance til. Nu glæder jeg mig til at se, om de magter at sætte nye skud.

Roser 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *