Her kommer Asta

Forside Asta 001- beskåret

 

Lad mig præsentere jer for Asta. Hende, som jeg har arbejdet med i et godt stykke tid. Hun har hovedrollen i en billedbog, jeg netop har lagt sidste hånd på (og jeg vil lige med det samme sige, at farverne ikke bliver gengivet korrekt på nettet åbenbart).

Asta er en pige, der har mange roller og “personligheder”. Hun kan lide mange forskellige ting. Hun kan være både sej og sød, larmende og stille, vild og fin. Bogen er inspireret af min egen Anna, men også af mig selv. Jeg kan nemlig huske, hvordan jeg kunne have mange roller som barn. Og jeg har det stadig sådan, at mine interesser og min stil går i mange retninger. Jeg kan fx lide at være både rock-chick, indiepige, klassisk musik-elsker eller noget helt fjerde. Det afhænger af dagen og vejret, hvilken musikstil jeg har.Side 4 Asta 001 - beskåret

Under min opvækst har jeg nogle gange følt mig lidt som en kamæleon, for jeg kunne passe ind i mange forskellige sammenhænge, og hvis jeg skulle castes til en amerikansk high school film, ville det være svært at få mig passet ind i en gruppe eller subkultur, eller rettere sagt ville jeg passe fint ind i flere af dem på en gang. Dette har nogle gange fået mig til at tvivle på, om jeg havde en kerne. Hvad var mine kendetegn? Hvem var jeg egentlig mest?Side 6 Asta 001 - beskåret

Men som voksen har jeg indset, at det nok netop er et af mine kendetegn, at jeg er mange forskellige kvinder i én, og jeg kan lide dem alle sammen. Jeg har været heldig at have forældre, som jeg ved elsker mig, lige meget hvilken personlighed eller rolle, jeg vælger. Og det vil jeg gerne give videre, både til mine egne og til andre børn. Derfor har jeg skrevet om Asta. For hvis vi giver udtryk for, at vi elsker hele vores barn med alle de roller, evner, interesser og “personligheder”, han eller hun har, så styrkes det gode selvværd, som er så fundamentalt vigtigt resten af livet.

Side 9 Asta 001 - beskåretDet er mit ønske, at børn og forældre vil læse om Asta sammen og få en god snak om det med at være mange forskellige ting, og være lige præcis perfekt sådan.Side 12 Asta 001 - beskåret

Hvornår Asta udkommer, afhænger af hvilket forlag, der bider på krogen, og hvor lang udgivelsesprocessen bliver (det er jo første gang for mig, så jeg har absolut ingen erfaring). Men jeg er klar til at kæmpe for, at Asta kommer på vingerne og snart flyver ud i verden.Bagside Asta 001 - beskåret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *