Barndomsmagi

Mælkebøtte 1

Barndommen er fuld af magi. Når vores øjne ser verden for første gang, er alting et mysterium, og mange mirakler udfolder sig for øjnene af os hver eneste dag.

August ser på verdenSom når et barn ser en mælkebøtte i frø. Så skal der pustes. Ikke en eneste tanke på hvor mange frø, der mon lægger sig på græsplænen.

Vi burde låne børnenes optik med jævne mellemrum, for hvad betyder det egentlig, om græsplænen har mange mælkebøtter?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det er jo en meget flot gul blomst, og så er den utrolig nem at holde. Vi voksne vil hellere plante de planter, der er svære at holde, og som skal vandes i tide og utide. Vi burde have flere mælkebøtter, for de viser sådan en viljestyrke og levekraft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA De vokser op i den mindste sprække i asfalten og løfter deres gule smil mod solen.

Det er ukompliceret. Vi voksne vil gerne komplicere alting. Vi tænker og tænker og tænker over livet og glemmer at åbne øjnene som børnene og se, at hver dag er et mirakel i sig selv.

Is til Anna 1 En is er et intenst øjeblik af nydelse, og drømme er gjort af et eventyrligt stof.

Træk vejret helt ned i maven og se på fuglene, der altid flyver over os et sted. Hvor skal de hen? Og hvad mon de tænker om alt vores hastværk?

Roser 3Det er så banalt, og det er sagt så mange gange før, men vi skal lære af børnene at leve lige nu, ikke i morgen og ikke i går men lige nu og her. Så bliver hver dag magisk. Vi lever jo kun lige nu og her, og det er slet ikke så lidt.


Sovende Anna 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *