Min nye hjemmeside!

hjemmeside
I går blev jeg færdig med min nye hjemmeside! Yay! Jeg mangler lidt detaljer her og der, men nu trængte den simpelhen til at komme ud i verden. Jeg har rodet med den længe.

Hvad synes I? Jeg kan ikke helt finde ud af, hvordan I kan kommentere her på bloggen. Den knap har jeg aldrig fundet frem til. Og jeg er jo absolut ikke nogen programeringshaj. Så send en mail, eller skriv til mig på et af de sociale medier, indtil jeg finder ud af hvordan. Jeg vil meget gerne høre jeres mening!

Hjemmesiden hedder www.kulturagenten.dk.

Regnvejr 002

Ikke mindst må I gerne hjælpe mig med at gøre verden opmærksom på kulturagenten! Jeg vil hjertens gerne ud til flere af Danmarks børn med sansninger, eventyr, kunst og kultur. Jeg tager ud til biblioteker, dagplejere, institutioner, skoler, kulturfestivaler og hvor man ellers har interesse for mine forløb. Men jeg vil også meget gerne understrege, at jeg elsker at lave nye forløb i samarbejde og skræddersy det, så det lige præcis passer til de børn, der skal være med, og de emner, der bliver arbejdet med rundt omkring.

Eventyrkuffert (1)

Jeg ved ikke helt, hvilken kategori jeg skal putte mit lille omrejsende cirkus i. For det er meget mere dialogisk og interaktivt end teater, men på den anden side kan man godt sige, at det er en slags forestillinger. Så jeg er begyndt at kalde mine tilbud til de mindste for Sansecirkus, for det er faktisk det, det er.

Overordnet er mine principper for alle forløb: formidling i øjenhøjde med aktive børn, der er med til at skabe forestillingen sammen med mig. Jeg forsøger så vidt muligt at se og høre alle de børn, der er med. Og så skal der være en anerkendende tilgang og nemme ord, der ikke går lige hen over hovedet på dem. Det er især vigtigt for de mindste. Deres koncentration kan strække sig ca. 10 sekunder, så skal der ske noget nyt. Det er en kunst at kunne fastholde dem, men hold da op, hvor jeg elsker, når det lykkes at fastholde et par store runde øjne hos en et-årig i 45 minutter! Derfor er det lidt af et cirkus, jeg laver. Et miniaturecirkus men helt tæt på, hvor alle sanser bliver aktiveret.

Til de større børn er der selvfølgelig andre midler i brug. Her tegner jeg tit samtidig med, at vi skaber nye eventyr. Det fanger de fleste børn, så længe der ikke er for mange (over 25), så de ikke længere kan se.

Til skolebørn er jeg ved at udvikle et kunsthistorieforløb sammen med ARoS, som jeg vil rejse rundt med som kulturagent. En agent er god til at læse hemmelige koder, og en kunsthistoriker er god til at læse billedkoder. Det vil jeg gerne lære børnene. Og det er blevet endnu vigtigere i dag, da der faktisk står i den nye skolereform, at man allerede fra børnehaveklassen skal kende til de forskellige kunstformer og kunne gengive en kunstoplevelse enten i tegning, fortælling eller drama. Det vil jeg så forfærdelig gerne hjælpe dem med at kunne!

portræt feb 2015 001 beskåret

Det var lidt om mit arbejde. Jeg håber, I kan lide min side, og hvis det lige passer ind, så spred gerne kendskabet til den. Tak herfra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *