De små skridt

småskridt

Jeg har udnævnt mig selv til Master Champion resten af dagen, fordi det i dag er en måned siden, jeg blev opereret i knæet, og jeg har cyklet 10,4 km til tandlægen og hjem igen. Jeg klarede alle bakkerne uden at trække. Det var på vej op ad en af dem, jeg gav mig selv lov til at benytte ovennævnte titel resten af dagen.

småskridt2

Ligesom naturen for tiden tager spæde små skridt mod det tidlige forår, har jeg været helt i dvale. Helt nede at vende med en masse sygdom og på krykker. Og nu kan jeg mærke, at jeg rejser mig langsomt. Små skridt ad gangen. Det er vigtigt ikke at have for meget fart på, så går det galt fra starten.

småskridt6

Det samme gælder mit lille firma, Kulturagenten. I øjeblikket er jeg på iværksætterkursus, og hver gang jeg er af sted, får jeg mere blod på tanden og bliver smittet af den summende kreativitet hos de andre iværksættere. Jeg elsker virkelig at sætte i værk. Men jeg er også nødt til at sidde lidt på mine ellers så ivrige hænder. Ellers går det galt fra starten.

småskridt3

Jeg er nødt til at følge planen om, at det er på deltid for børnenes, Daniels og min egen skyld. Inden August starter i skole, skal mit firma have en stille og rolig start. Så kan jeg altid skrue op for aktiviteterne, når børnene har behov for mig på en anden og knap så tidskrævende måde end nu. Og jeg tror på, at det kan lade sig gøre engang at skrue op. Jeg oplever, at der er stor efterspørgsel på mine “produkter”. Så jeg prøver på ikke at reklamere for meget. For det er svært at sige nej til arbejde.

Det er egentlig et privilegium at starte sin forretning på denne måde. Men jeg har svært ved de små skridt. Jeg ville hellere tage syv-mile-skridt, nu jeg kan se, at der er en stor efterspørgsel. Selv helt ind i Kulturministeriet efterspørger de tiltag som mine.

småskridt4

På den anden side er livet med børnene, mens de er små, lige nu og her. Når jeg bliver gammel, vil jeg hellere have været noget for mine børn end at have opnået succes og berømmelse. Min succes lige nu er, at August hver dag giver store kram, mens han siger: “Jeg elker os’ dig!”. Samt det at elske mit arbejde hver eneste dag, selv i det tempo det har lige nu.

småskridt5

Jeg har også for tiden fået flere understregninger af, at jeg stadig har en del at slås med efter flere omgange stress eller næsten stress. Om det er de ekstra kræfter jeg bruger på knæskaden eller iværksætterkurset, der bringer det frem, ved jeg ikke. Måske er det en blanding. Men det må jeg skrive om i et fremtidigt indlæg, der skal hedde “Neoroser og mioser”. Jeg må nok efterhånden erkende, at jeg sandsynligvis har brug for professionel hjælp for ikke bare at blive ved med at male et tyndt lag fernis over et krakkeleret maleri men komme helt til bunds med konserveringen.

Mere om det en anden gang. For nu vil jeg ønske jer alle en glædelig fredag og en skøn forårsweekend.

småskridt7

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *