Til de frysende små

Erithacus_rubecula_(Marek_Szczepanek)IMAG2767 (1)

Dejligt at sneen endelig falder igen! Det er sådan, rigtig vinter skal være i stedet for det grå, våde og kolde -men alligevel ikke kolde nok, vi har haft her i starten af 2015.

I min aktivitetsjulekalender til børnene var der en fuglemadsaktivitet, vi aldrig nåede. Så nu skal det være, når sneen får de små fugle til at fryse om tæerne.IMAG2769 IMAG2774

Det er meget nemt at lave fuglemaden selv, og jeg synes også, det er lidt sjovere. Man køber bare en pakke svinefedt og en blanding med forskellige frø, som man også bruger til bagning. Så smelter man fedtet i en gryde, hælder frøene i og rører rundt. Til sidst hældes blandingen i nogle forme. Jeg har brugt muffinsforme, der har en god størrelse. Så en snor i og ind i køleskabet. Dagen efter kan de tages ud af formene med en kniv.

Nu håber jeg, fuglene bliver glade for min have og synger tak i den hele sommeren.

IMAG2780 IMAG2781

I sne står persilleurt og busk i skjul.

IMAG2782Men vi kan sagtens klare lidt mere sne, hvis I spørger mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *