Frostvejr og grøntsagsfad

IMAG2827 - Kopi IMAG2838 - Kopi

IMAG2841 - Kopi IMAG2853 - Kopi

Hvor er det smukt med frost. Den anden dag tog vi en frosttur og så på alt det hvide.IMAG2868 - Kopi IMAG2915 - Kopi - Kopi

Nu er det her godt nok ikke en madblog. Men jeg fandt på et slags grøntsagsfad, som jeg gerne vil dele med jer her på bloggen. Hvad retten hedder, er lidt op til humøret. Man kan kalde den Grøntsagsfad med bacon, for det er jo det, det er. Men det er også lidt kedeligt. Jeg vil kalde den Courgette Babette ma fête. Hvis man så har små størrelser, der hellere spiser, når maden hedder noget sjovt, kan man også kalde den Mosekongens mundvand.

IMAG2790Du skal bruge ca.:

700 g. kartofler

250 g. courgetter

250 g. gulerødder

1 løg

½-1 fed hvidløg

125 g. bacon (eller en pakke)

salt og peber

½ tsk. stødt ingefær

3 spsk. madfløde el.lign.

Olivenolie

 

IMAG2798 - KopiAlle grøntsager rengøres og hakkes småt i en køkkenmaskine eller grøntsagshakker. Så blandes de i et dybt fad med olivenolie i bunden og drysset med salt, peber og ingefær. Derefter hældes fløden ved.

IMAG2802 - KopiTil sidst dækkes fadet med bacon. Det er mest til mænd i alle aldre, der ikke mener, de kan leve uden kød. Der bor tre af slagsen her i huset.

IMAG2803 - Kopi

Så skal fadet i ovnen i 45-50 min ved 180 grader sådan ca. (da jeg lige har fundet på retten, kan temperatur og grader måske justeres ved at give den højere temperatur i kortere tid. Prøv dig frem)

Velbekomme!

IMAG2856 - Kopi - Kopi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *