Om Grafit, Godnathistorier og Mia Christina

IMAG2711_1 (1)

Om Godnathistorier:

Jeg elsker gode historier, og jeg elsker godnathistorier. Jeg er vild med at læse godnathistorier og bruger sikkert alt for lang tid på det, gerne to bøger pr. barn. Men det er en fantastisk fordybelse at have med sine børn. At begive sig ud på rejser sammen, at opdage nye verdener, og at følge sporene i barnets fantasi gennem den måde, de tolker historierne og billederne på.

Jeg er en stor fan af den brede vifte af børnelitteratur, der findes. Med tiden er trangen til selv at skabe historier lige så stille vokset. Og ikke mindst er historierne vokset frem helt af sig selv, gerne når jeg ligger i min seng om aftenen. Så nu har jeg valgt at springe ud på dybt vand og selv slå mig ned som børnebogsforfatter. Hvilke bøger jeg vælger at skrive og hvor mange, vil tiden vise. Men min kærlighed til skriveriet giver mig allerede så meget tilbage, at det er den bedste investering af tid og kræfter, jeg nogen sinde har gjort.

Om Grafit:

Jeg husker ikke, hvornår min kærlighed til blyanten og grafitten startede. Den har været der så længe, jeg husker, og som teenager fandt man mig gerne på mit værelse med grafit på begge kinder og alle ti fingre om morgenen, når jeg havde tegnet hele natten.

Det fascinerende er, at når jeg tegner, kan jeg skabe næsten hvad som helst bare ved min hånds bevægelser og min fantasi. Den smukkeste beskrivelse af denne forening mellem mig og mit redskab er givet af Louis Jensen i den surrealistiske roman ”At skrive på hjertets sider”, hvor hovedpersonen står i et kirketårn og føler, at han skriver på nattehimlen som grafitten i en kæmpe blyant. Når jeg tegner, kan jeg også føle, at grafitten er mig, og jeg tegner på himlen som en kæmpe blyant, forbinder prik til prik og skaber nye stjernebilleder.

 

Om Mia Christina:

Udover at være forfatterspire er jeg selvstændig kulturformidler og har firmaet kulturagenten (se www.kulturagenten.dk). Jeg er uddannet kunsthistoriker og har været både kunstformidler på forskellige kunstmuseer og børnebibliotekar på et folkebibliotek.

Jeg er også mor til tre dejlige unger: Noah (2005), Anna (2009) og August (2013) og gift med en sød og meget travl politiker, Daniel.

Jeg har mange interesser som naturen, kunst, kirke, litteratur, musik og børn. Men ikke mindst elsker jeg at fordybe mig og være helt til stede i det, jeg laver. Og det har jeg fået lov til at gøre på fuld tid nu. Det er denne fordybelse og forskellige observationer fra mit liv som forfatter, illustrator og mor, der vil fylde denne blog.

God læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *