Det gode arbejdskontor

Der er mange delte meninger omkring, hvad et god arbejdskontor bør have. Men samtidig er der også mange faktorer, som har en stor betydning for, om en kontorarbejdsplads er indrettet hensigtsmæssigt. Medarbejderne på kontoret skal kunne gå på arbejde og udføre det uden de store risici. Man bruger meget tid på ens arbejde og medarbejderne bør derfor, have de bedst mulige vilkår. Der er nogle grundlæggende regler, som er udarbejdet af arbejdsstyrelsen, men man skal også huske at gøre det hyggeligt at være på arbejde.

Møblerne på kontoret

På et kontor er man typisk stillesiddende størstedelen af ens arbejdstid, så der bør være gode møbler så man kan sidde godt og behageligt. Medarbejderens skrivebord skal kunne hæves og sænkes, så du kan veksle imellem stillesiddende og stående arbejde. Dertil skal stolen også være komfortabel at sidde i og den skal også kunne hæves.

Hvis kontorets størrelse tillader det, vil det gavne medarbejderne at kunne få en hyggekrog. Her skal man kunne trække sig hen til gode og rolige omgivelser. Her skal der være plads til at man kan sidde alene i 5 minutter eller hyggesnakke om weekendens strabadser med kollegaerne. Et par gode og bløde sofaer med nogle puder og en plaid gør underværker. Placere dermed et tilhørende bord så man eventuelt kan stille sine drikkevarer ned, mens man nyder en lille pause.

Hyggelige inventar

Udover den tilstrækkelige tilgang til dagslyset og udsynet til omgivelserne, bør man også gøre kontoret hyggeligt at være i indefra. Dette kan nemt gøre ved at udstyre kontoret med smukke planter og blomster, som giver dejlige farver og spil til indeklimaet. Er det om vinteren, kan det være hyggeligt med nogle stearinlys eller bare hyggelige lys, som kan lyse kontoret op på en anderledes måde. Man kan også bruge brændeovne, som en erstatning på disse lys. Den fungerer samtidig også som varmkilde til de kolde vinterdage. Dette vil klart være med til at bringe hyggen ind på kontoret og dertil at få mere muntre medarbejdere. Det vil også give mere motivation til at tage på arbejde i de meget kolde, lange og mørke dage. På ens eget skrivebord er det også muligt at gøre det personligt med ens egne ejendele.

Der findes mange måder hvorpå, man kan gøre ens arbejdsplads til et hyggeligere og mere behageligt sted at være. Det handler bare om at kende dine muligheder, men samtidig være opmærksom på hvad dine begrænsninger er.