Hvorfor koster det så meget at overføre penge til udlandet?!

Jeg skulle for ikke så lang tid siden sende nogle penge til udlandet, fordi jeg skulle købe noget. Nu tænker du måske, at jeg bare kunne have betalt med kort, men det kunne jeg faktisk ikke. Der var tale om en handel med brugte varer på tværs af grænser, og så kan man ikke bare lige sende nogle penge via straksoverførsel eller via MobilePay. Der skal andre midler til, og dem der er desværre ikke så mange af.

Min bank

Min netbank kunne sagtens overføre penge til udlandet, og det hele gik som smurt, indtil jeg fandt ud af at det koster virkelig mange penge at overføre til udlandet, med mindre der er tale om Euro i EU. Udover gebyret for selve overførslen, så skulle jeg også betale et gebyr for at veksle. Det kan simpelthen ikke passe, men sådan er virkeligheden desværre. Jeg var nysgerrig, så jeg kiggede på andre banker i udlandet, og de tog nærmest intet for det. Det kan dog ikke svare sig at oprette en konto, fordi jeg alligevel skal have penge ind på den på en eller anden måde.

Billigere alternativer

Jeg tænkte, at der måtte være billigere alternativer, når det handler om at lave en overførsel til udlandet. Der gik ikke så lang tid, og så faldt jeg over en hjemmeside, hvor man kan overføre penge til udlandet igennem dem. Man skal oprette en konto, men det tager virkelig ikke længere tid end et par minutter. Sådan var det i hvert fald, da jeg skulle gøre det. Det kan godt være, at det har ændret sig lidt. Herefter vælger du modtageren, og der kan du virkelig overføre til mange forskellige lande. Du indtaster hvor meget modtageren skal modtage, eller hvor meget du ønsker at sende. Alle gebyrerne bliver vist med det samme, og så kan du faktisk overføre penge meget hurtigere end med din egen bank. Jeg skulle overføre til et land i Asien, og der gik 5 minutter, så havde personen pengene. Igennem en dansk bank havde det taget 4-5 hverdage, og så vidste man heller ikke, hvor meget der dukkede op på modtagerens konto på grund af de forskellige gebyrer på tværs af bankerne.

For ikke så lang tid siden læste jeg om negative renter på denne her blog om finans, og kunne måske godt finde på at smide nogle penge ind på den hjemmeside for at undgå renterne. Med mindre min bank afskaffer dem meget snart, som nogle jo har gjort.