Vi har taget et lån

Det er normalt noget, som folk er meget tys-tys omkring. Jeg kender for eksempel ikke mange influencers, der offentligt står frem og siger, at de har optaget et lån. Og selv, hvis det skulle komme så vidt, så er det altid et lån, som de allerede har betalt af. Men det her er altså helt højaktuelt. Vi er netop blevet godkendt til et pantebrevslån, som vi skal bruge til at sende ældste sønnen til USA i et år på High School. Han bliver nemlig færdig med niende klasse her til foråret, og så skal han afsted. Men det vender vi tilbage til. Først vil jeg gerne forklare lidt omkring vores overvejelser i forbindelse med lånet.

En afvisning og et pantebrevslån

Ligesom alle andre, så gik vi naturligvis til banken for at låne pengene. Her har vi i forvejen et lån i huset samt et andet mindre lån. Men på grund af det store fald i priserne og den store usikkerhed ved lån i huset, så kunne vi desværre ikke tage et nyt lån. Vi fik simpelthen en afvisning af banken. Det var selvfølgelig utroligt hårdt, fordi vi så gerne vil give vores søn den gave, men det vender vi tilbage til.

Så oven på skuffelsen måtte vi søge en anden løsning. Vi er ikke klar til at tage et sindssygt dyrt kviklån eller lignende, for det er lønnen slet ikke til. Derfor måtte vi til at tænke kreativt og efter en del søgninger på nettet faldt manden over en rigtig god løsning. Nemlig et lån ved pantebrev. Det er et lån i huset, og derfor er der væsentlig større sikkerhed i det. Vi valgte et lån hos Simpel Kredit, fordi de er de mest pålidelige og har bedst anmeldelser. Læs mere her.

Det går lånet til

Lånet går helt ubetinget til, at vi kan give min søn en oplevelse for livet. Han har længe haft et ønske om at komme på udveksling i udlandet, hvor han kan blive bedre til engelsk og samtidig få et internationalt netværk. Både min mand og jeg har været afsted i henholdsvis England og USA, da vi var unge, så det ønskede vi at kunne give videre. På sin vis er det jo en rigtig fin investering i sønnens fremtid, både rent fagligt men også socialt. Så nu har han meldt sig til, og han får snart at vide, hvilken stat han er blevet tildelt. Vi glæder os meget til denne oplevelse på hans vegne.