Udnyt det naturlige lys i dit hjem

Lyset i ens hjem er meget vigtigt og noget, som vi burde have større fokus på. Det hænger nemlig godt sammen med vores helbred og døgnrytme. Se med i dette indlæg, hvor vi fortæller hvordan du kan udnytte det naturlige lys bedst, og hvad du skal være opmærksom på.

Vinduer og dagslyset

For at få et bageligt lys i dit hjem er det betydeligt, at du har de optimale vinduer, så dagslyset kan falde rigtigt ind. Hvis du ikke får nok, lys ind i boligen, kan du nemt føle dig indelukket og isoleret fra omverden. Derfor er det altid en god idé at have nok vinduer som også er store, så du har et godt udsyn til dine omgivelser omkring dig.

Opnå det bedste lys

For at du kan opnå det bedste naturlige lys vil det være en fordel, hvis dine vindueskarme, rammer og vægge er målet i hvide eller andre lyse nuancer. Hvis du vil have størst mulig adgang til det daglige lys, kan vi altid anbefale dig at få store vinduer ved siden af hinanden. Hvis du skal bygge nyt, kan du altid designe sådan en væg med vinduer, som helst også vender den rigtige og optimale vej ift. sollyset.

Overvej dit behov for gardiner

Ikke mange tager stilling til, om de overhovedet behøver gardiner til et vindue, men bare tager det som en selvfølge, at der skal være nogen til hvert vindue. Men det er ikke tilfældet. Steder som badeværelse og soveværelse bør der altid være, men andre steder bør man individuelt overveje det. Hvis din stue peger mod din meget private have, behøver du måske ikke et gardin, hvis solen ikke vender den vej. Gardiner kan nemlig godt dæmpe dagslyset indfald i din bolig, men er en nødvendighed for nogle steder og vinduer. Så tag stilling og tænk over det. For du skal heller ikke blive blændet af solen i dit hjem hele tiden.

Konsekvenser af kunstigt lys

Vi kan nemt få en hovedpine af det kunstige lys, men det kan også hjælpe os til, at holde os vågne og koncentrerede. Med naturligt lys kan vi få en bedre nattesøvn og et højt humør. Man skal også passe på ikke at have for meget belysning, da det godt kan give store gener. Hvis du har nogle former for refleksioner i dine skærme fra modlys fra et vindue bag, kan det give dig voldsomme spændinger i nakke, skuldre, hoved og øjne. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på ens forbrug og placering af det kunstige lys.