Vinsmagning i hjemmet

Herhjemme holder vi meget af et godt glas vin. Det er langt fra noget, som vi gør i hver dag, men hvis maden er lidt lækker, så komplimenteres den altså godt af et glas vin. Derfor er vi også begyndt at nørde lidt i, hvad et godt glas vin egentlig er. De seneste år har vi været til en del forskellige vinsmagninger, hvor vi har smagt på alt fra portvin til hvidvin for at finde vores favorit. Selvom vi langt fra er kommet i mål endnu, så er jeg kommet frem til, at riesling hvidvin er min favorit inden for hvidvine. Ja, i hvert fald indtil det modsatte er bevist.

Vi er også begyndt at holde lidt vinsmagninger i hjemmet. Så køber vi nogle spændende vine, der er på markedet og prøver dem af herhjemme. For, at der ikke går for meget alkohol i den, så inviterer også nogle venner over, som også er interesserede i vin. På den måde bliver det til en hyggelig sammenkomst, hvor vi sidder og smager på forskellige vine og får noget god mad. Det gjorde vi også her i weekenden, så herunder har jeg lige samlet højdepunkterne.

En fantastisk riesling

Ja, jeg har jo allerede afsløret, at jeg er en stor fan af Riesling vinen. Egentlig kommer navnet jo fra den hvide druesort af samme navn, men nu er det jo også en lækker hvidvin. Den kan komme både som tørre, halvsøde og søde hvidvine, og det er måske netop derfor, at jeg holder så meget af den. Fordi den kan så meget. I weekenden kastede vi os så over en helt eksklusiv monte vacano 2019, som jeg kun kan anbefale. Den er tør, men samtidig utroligt dyb, intenst og rafineret i smagen. Jeg vil virkelig anbefale den til alle, der holder af en god og tør hvidvin.

En delikat kirsebærvin

Til desserten sluttede vi af med en helt fantastisk kirsebærvin. Desværre er det ikke én, der er lige så nem at få fingrene i som hvidvinen. Den er nemlig lavet på vores egne kirsebær fra haven, så medmindre man lige går med sådan nogle i baglommen, så er den altså ikke så nem at komme i gang med. Dog tror jeg, at man kan købe nogle, der er næsten lige så gode som vores i små gårdbutikker eller lignende. Altså må det være en vin, som er helt unik for vores lille hjem, men nok desværre ikke kan laves helt ens hos dig.