Få en god hverdag i overgangsalderen

Alle kvinder vil opleve at komme i overgangsalderen, hvor man kan opleve flere symptomer. Det er kvinder, som er i midten af livet, hvilket det derfor også er vigtigt at kunne favne overgangsalderen og få en mere positiv tilgang til deres alder. Der kan både være fysiske og psykiske forandringer i perioden i ens overgangsalder, hvilket mange kvinder kan genkende. Vi har samlet tre tips til at få en bedre hverdag.

Kosten

Når du kommer i overgangsalderen, er det stadig vigtigt, at du følger kostrådene, og spiser sundt, groft og varieret. Der kan være nogle generelle fødevarer, som du bør undgå eller som kan gavne dig for at forebygge dine hedeture eller knogletab. Du vil kunne opleve at sojaprodukter og bælgfrugter kan lindre hedeture. Dette er grundet de indeholder plante-østrogen. Men omvendt bør du undgå krydret mad og kaffe, hvis du ikke vil udløse hedeturene.

Hold dig i god form

Hvis du dyrker regelmæssig motion, så kan det hjælpe til at træne kroppen til at kunne komme bedre af med overskydende varme. Derudover har motion og træning også en positiv effekt på din hormonbalance. Generelt styrker du kroppen ved at motionere, og du vil få løftet dit humør ved det. Du bør være aktiv mindst 30 minutter om dagen, og det kan gælde alt det, som lige passer dig. Det kan være cykling, løb, styrketræning eller svømning. Det kan være lige det, som vil passe ind i din hverdag.

Natteroen

Mange vil i forbindelse med hedeture og hormonforandringer opleve søvnproblemer. Det kan ses i form af en urolig søvn, hyppige opvågninger eller problemer med at falde i søvn. Hvis det er tilfældet for dig, bør du ikke lægge din daglige motionstid lige før sengetid. Vær gerne aktiv tidligt eller midt på dagen. Derudover bør du tænker hvad du indtager lige inden, du skal sove. Du bør helst undgå det, som du har erfaringer med, kan give dig hedeture. Derudover er kaffe, te, cola og cigaretter alle sammen ting, som du bør undgå lige før din sengetid. Det kan være du går rundt med bekymringer, som altid skal indtage dit hoved, når du skal sove. Derfor bør du eventuelt søge mere professionelt hjælp, eller få lagt bund på de bekymringer, så du kan få den ro, som du har brug for.

Hvis du er kvinde og er i overgangsalderen, findes der forskellige former for behandling du kan benytte. Du kan eksempelvis få akupunktur mod hedetur og overgangsalder .