Opnå ro på forskellige måder

Alting skal gå stærkere og tiden er knap – vi når ikke det hele! Sådan er der formentlig mange der tænker, hvis ikke hver dag, så i ny og næ. Der er run på hverdagen, og vi har som mennesker enorme tanker om, at vi skal kunne nå det hele på den halve tid: Vi har så mange planer og så mange ting, vi skal nok hver evig eneste dag, fordi vi skal leve op til egne og andres forventninger. Det lægger et konstant pres på os som mennesker, da ingen kan efterleve alt det hele tiden. Derfor er det vigtigt nogle gange at trække stikket, så vi ikke brænder sammen.

Kobl fra på forskellige måder

Der er flere måder, hvorpå vi kan afkoble, og det er forskelligt fra person til person, hvordan vi afstresser og slapper af bedst muligt. Men der findes gængse ting, vi kan gøre for at få mere ro ind i hverdagen – og det handler både om et mentalt spil og om fysisk at slappe af i kroppen.

Giv dig selv 20-30 minutter alene

En af de bedste måder, at få tanker og krop til at slappe af, er ved at gøre noget godt for dig selv. Det kan være at give dig selv tid til at tage et langt, varmt karbad, hvor du hører din yndlingsmusik, eller det kan være ved at sætte dig i din massagestol med din yndlingsbog, og dermed lade stolen massere dine ømme muskler, mens du kobler hjernen fra til din yndlingsbog. Det kan virke svært at finde tid til det, men det er vigtigt – og du behøver ikke sidde der i timer for at føle, at du slapper af. 20-30 minutter i stolen kan gøre det for mange, og det vil give dig en følelse af total ro.

Indre ro og mentalt arbejde

Det mentale spil er væsentligt for, at du slapper af. For mange fungerer meditation og vejrtrækningsøvelser fremragende, når man skal slappe af og have sig selv i fokus. Sæt et kvarter om morgenen af til øvelserne, der får dig til at fokusere på din krop og sind, og du vil opleve indre ro, som du ikke har oplevet det før. Hvis du løber stærkt i hverdagen, vil sådanne små tiltag gøre underværker – du mærker det måske ikke med det samme, men på den lange bane er det utrolig godt givet ud nogle gange også at have sig selv i fokus (det er ikke egoistisk – tværtimod vil det give dig mere overskud til at være der for dem, du holder af).