Veninder

Tre tegn på at du er en fantastisk veninde

Der findes ikke mange ting, der er bedre end at have et godt venskab – hvis der overhovedet findes noget. Sådan et hvor man altid er der for hinanden, og hvor man ved, at uanset hvad der sker, så har man hinandens ryg. En sådan relation er guld værd, og plejer man den og passer på den, kan du have den hele livet. Der er mange måder at dyrke et godt venskab, men der findes også gængse ting, som skal være til, for at man kan opbygge en stærk relation. Her kommer et par af dem.

Du er kærlig og omsorgsfuld

Først og fremmest skal forholdet indeholde en masse kærlighed – det er naturligvis det vigtigste. Kærligheden kan komme til udtryk på mange måder, men at vise omsorg og være opmærksom er nogle af de vigtigste ting, hvis man skal være en god veninde. Man behøver ikke nødvendigvis have kontakt hver dag, men brænder det på for veninden, så registrerer man det og træder til. Det kan være små ting i hverdagen, der viser, at du er der, som en godmorgen-besked eller et spørgsmål om, om hun har det godt, eller det kan være større gestuser som billetter til jeres yndlingsband eller et forslag om at tage i sommerhus over weekenden. Generelt bare det, at være i stand til at lægge egne problemer lidt væk for at kunne lytte til din veninde og være der for hende – det betyder alverden.

Du tør sige tingene, som de er

Selvom et venskab skal indeholde søde ord og omsorg, skal det også indeholde ærlighed – selvom den kan være svær at formidle nogle gange. En veninde skal kunne fortælle sandheden, også selvom den kan være hård, og hun skal kunne sige det til dig på en måde, så du forstår sandheden – det er hende, der elsker og passer på dig, og derfor også hende, der skal fortælle dig, hvis du er ude på et skråplan. Det kan være alt fra små ting til de helt store – som at fortælle, at hun var for fuld og for meget til sidste fest, til at fortælle at du tror, hun har et alkoholmisbrug og har brug for alkoholbehandling. Det kan være en af de helt tunge snakke. For alkohol er farligt, og man kan nemt få alkoholforgiftning. Hun vil altid takke dig, hvis du tør gribe fat – måske ikke i øjeblikket men på den lange bane.